Új polcot a táncos ruháknak

A táncstúdiónk mindig egy nagyon összeszokott baráti közösség volt. Mindenki mindenkivel jól kijött. Nem csak a táncolásról szólt a dolog, hanem arról, ahogy a táncon keresztül kapcsolódnak az emberek. Mindig megbeszéltük hát a közös dolgokat, és azt is, kivel mi történik. Tényleg olyan voltunk mint egy jó társaság. Néha még közös pizzázásokra is elmentünk. De persze azok az utazások voltak a legjobbak, amikor fellépésre mentünk valahová. Jól szórakoztunk, világot láttunk, és bemutattuk a tánctudásunkat is.

Az ilyen fellépésekhez kellettek viszont kellékek. Mindenféle cipő, fellépő ruha, stb. Gyönyörű hastáncos ruháink voltak amik eredetik és autentikusak voltak. Mindenféle színű ruha volt, de egymáshoz mindig passzolt az összes. Különféle méretek, minták, rojtok közül válogathattunk.

Nade ezeket a ruhákat tárolni is kellett valahol. Haza nem vittük, mert nagyon kényes és speciális tisztítást igénylő anyagok voltak. Ráadásul jó borsos ára is van egy ilyen ruhának. Senki nem kockáztatta meg, hogy esetleg elveszíti, elszakítja stb. Meg az is praktikus volt, hogy egy helyen volt az összes, így fellépés előtt mindenki tudta hogy merre keresse, és nagyon gyorsan össze lehetett pakolni.

Salgó polc

Viszont ezek a ruhák nincsenek megfelelően tárolva. Az öltözőbe vannak bezsúfolva, de annyi van, hogy alig férnek el. Meg nekünk is kerülgetni kell őket amikor szeretnénk átöltözni gyakorláshoz, vagy épp hazafele menet. Egy idő után mindenkiben körvonalazódott a gondolat, hogy nem lehet így hagyni a ruhákat. Még a végén baja esik valamelyiknek a helyért vívott nagy csata során.

Felvetődött az ötlet a következő próbánk alkalmával, hogy korszerűsíteni kell a ruhák tárolását. Méghozzá azonnal. Van is a társulatnak egy kis pénze amit rá tud szánni erre a célra. Mindenki egyetértett ezzel. Elkezdtünk nézelődni, hogy mit is szeretnénk pontosan.

Nézegettünk különféle polcokat és szekrényeket, de valahogy egyik sem nyerte el a tetszésünket. Vagy nem volt elég helytakarékos, vagy elég masszív, vagy az ára nem volt olyan kedvező… Elsősorban nem ilyen hagyományos polcot kerestünk, mert úgy gondoltuk, azok nem felelnek meg az elvárásainknak. Ekkor találtunk rá a Salgó polcra.

A Salgó polc egy elsősorban raktározásra kitalált, nagy teherbírású polc rendszer. Különböző méretben lehet rendelni. Nekünk azért tetszett meg nagyon, mert átlátható a szerkezete, könnyen tudjuk rendezni rajta dolgokat, és pont tökéletes az öltözőbe. Magas, ezért fel lehet pakolni teljesen a plafonig. Így nem marad kihasználatlan hely.

Továbbá nagyon strapabíró. Horganyzott acélból készül, így ellenáll az idő vasfogának. Biztos hogy nem fog egyhamar szétmenni, tehát hosszú távú beruházásként lehet számolni vele. Ennek nagyon megörültünk, mert a mostani szekrényt amiben vannak a ruhák kb 5 éve vettük, de már hagy kívánni valót maga után. Ezért most semmiképpen sem szeretnénk belefutni ugyanebbe a hibába.

De a Salgó polc tökéletesnek tűnt. Nagyon jó minőségű, aminek a védjegye a TÜV és ISO minősítés, amivel a Salgó polc rendelkezik. Továbbá a gyártó még garanciát is vállal. Ugyanakkor, nem fog a gatyánk is rámenni, mert kedvező áron tudunk hozzá jutni. Ez annak köszönhető elsősorban, hogy amit kinéztünk, az egy csavar mentes kivitel.

Az is nagyon szimpatikus volt, hogy az összeszerelés nagyon egyszerű. Mi magunk is pikk-pakk fel fogjuk tudni állítani a polcot. De ha mégis elakadnánk, kérhetjük szakember segítségét. Bár nem hiszem hogy erre szükség lesz, a képeket elnézegetve, gyorsan megleszünk vele mi magunk is. És jó buli lesz egy szombat délutánt együtt eltölteni azzal, hogy jobbá tesszük a stúdiót.

Ezek a polcok egyébként rengeteget bírnak. Nem csak időben, hanem súlyban is. A teherbírásuk nagyon nagy. Bár ez nekünk valószínűleg nem fog kelleni, jó tudni, hogy kb. akármennyit pakolhatunk egy-egy polcra. Nem kell attól félnünk hogy esetleg nem bírja el, mert egy polc 250 kg-ot is elbír. Az egész keret terhelhetősége pedig 1500-3600 kg! Elpoénkodtunk vele, hogy ha már ilyen jó polcunk lesz, mindenki ide hozza majd az otthoni kacatjait amik nem férnek el sehol, mert a polc elírja! Ehhez kétség sem fér.

Azért mégsem kellene, mindent idehalmozni, állítottam le őket. Viszont az nagyon jó hír, hogy a nyújtáshoz használt jógamatracok is simán el fognak férni a polcon. Most csak a sarokban vannak egymásra dobálva. És hát azoknak sem ez lenne a legjobb tárolási módjuk.

Megegyeztünk tehát, hogy beruházunk egy ilyen Salgó polcra. Mert nem csak strapabíró, de remek helykihasználású is. Egyszóval tökéletes. Ki is szállították 2 nap múlva. És nem csalódtunk! Az összeszerelés tényleg nagyon egyszerű volt, és aztán az átpakolás is jó hangulatban telt. Gondolkoztunk hogy az öltözőbe tegyük, mint ahogy az eredeti terv volt, vagy inkább a próbaterem egy sarkába. Végül a terembe tettük, mert így aztán tényleg kényelmesen lehetett öltözni ezután. Ennek mindenki nagyon örült. Nagy felindulásunkban a tusolóban tárolt kellékeket is feltettük a polcra, így már azt is lehet használni. Csak most döbbentünk rá, hogy mennyi kacatunk volt mindenfelé.

Mindig jó látni, hogy a kis táncstúdiónk fejlődik. És a hastáncos ruháknak is jobb helyük lesz így. Sokkal több helyünk lett, és az egész stúdióban sokkal jobb lett a hangulat. Hiszen már rend van és azért ez sokat jelent. Mindenképpen jó döntés volt a Salgó polcot választani.