Már mindenkinek új táskája lett

Korábban járt egy barátnőm hastáncolni. Szerette, csak aztán már nem nagyon volt rá ideje, viszont új dolgot is szeretett volna kipróbálni, így aztán úgy döntött, hogy a hastáncot abbahagyja, és a szabadidejében akkor más sportot, hobbit keres, mert mindenképp szeretett volna valamit csinálni, csak nem tudta, hogy mit.

A hastánc órákon megismerkedett egy lánnyal, akivel hamar összebarátkoztak, és végül ez a hölgyemény is úgy döntött, hogy akkor ő is csinálna valami új dolgot, akkor csinálják már ketten. Egyébként semmi bajuk nem volt a hastánccal, csupán már kicsit unták a dolgot. Ezért még egy hónapig jártak még, de közben azért kerestek már elfoglaltságot is, amit közösen akár hobbiként is tudnak csinálni. Az utolsó egy hónapban jött a csapatba egy új lány, akinek a táskáján egyből mindkettőjük szeme megakadt az öltözőben. Gondolták, megkérdezik tőle, hogy hol vette, hiszen ha utána lelépnek, akkor már nem lesz esélyük megkérdezni őt.

A lány azt mondta, hogy online vette, egy webáruházban két hónappal ezelőtt. Ez egy piros, női bőr válltáska volt, nagyon szép volt, egyből a barátnőmék maguknak is akartak egyet. Mivel sokat dolgoznak mind a ketten, plusz még egy kicsit jártak hastáncolni is, ezért abban a kevés szabadidejükben mind a ketten elfelejtették. Sőt, még akkor se jutott eszükbe, amikor már nem jártak az órákra. Azonban egyszer egyik délután, amikor beültek kávézni és közben azt beszélték, hogy akkor melyik edzőterembe kezdenek el járni, eszükbe jutott az interneten való szörfözés közben, hogy az a lány mesélt egy táskáról, amit online vásárolt.

A kávé kortyolgatás közben végig azon tanakodtak, hogyan is hívták azt a lányt a hastánc óráról, már kezdték feladni, de aztán eszükbe jutott. Meg is keresték őt az egyik közösségi média felületen, és írtak neki. A válaszra sokáig nem kellett várni, egyből írt is a csajszi nekik, bagbox.hu volt a weboldal neve, ahonnan azt a piros válltáskát vásárolta.

Mondanom sem kell, ennyi volt az edzőterem keresési terv, elkezdtek nézelődni a táska webáruház oldalán. Látták, hogy nem csak női táskák vannak, van kifejezetten férfiaknak való táska is, de még a táskafajták között is lehet válogatni, hiszen az irattáskától kezdve, az oldaltáskán át, egészen az orvosi és vadász táskáig minden megtalálható. Azt is észrevették, hogy egyes táskák le is vannak árazva, az akció pedig még kecsegtetőbbé tette számukra, hogy szinte azonnal vásároljanak is.

De nem akartak hirtelen hévből dönteni, gondolták, majd otthon még egyszer megnézik a kínálatot és alapos nézelődés után választanak egyet maguknak. Tudod, egy nő, ha nagyon beleéli magát a vásárlásba, képtelen azt mondani, hogy mégsem vásárol semmit. Ez sokszor nálam is így van. Ha kitalálok hirtelen valamit, hogy az most azonnal kell, akkor nagyon erősen kell koncentrálnom, hogy megálljam, hogy ne kezdjek el vásárolhatni. Kivéve akkor ugyebár, ha ténylegesen szükségem van arra a termékre.

A kávé után a barátnőm felhívott engem, és elmesélte, hogy ismét eszükbe jutott a hastáncos hölgyemény táskája és ki is derítették honnan van. És, hogy neki nagyon kell egy, és megkérdezte, hogy mi lenne, ha segítenék neki válogatni és keresni egyet. Én tényleg ismerem az ízlését, gyerekkori barátok vagyunk, tudom, hogy mi tetszik neki, és mi az, amit ki nem állhat. Így hát mondtam neki, hogy jöjjön át estefelé, főzök valamit, közben meg majd megnézzük a webáruház kínálatát.

Később a megbeszéltek szerint átjött, főztem egy kis olasz kaját, meg csináltam desszertet, bár azt nem kellett volna, hiszen a barátnőm szokásához híven nem üres kézzel jött. De mindegy is, mert mielőtt hazament volna, csomagoltam neki. Felcsaptam a laptopomat, rákötöttem a tévére, hogy kényelmesen tudjuk nézni mind a ketten, és nagyobb képen lássuk a táskákat. Ahogy nézegetni kezdtük, rájöttem, hogy nekem is nagyon tetszenek ezek a táskák, természetesen mondanom sem kell, hogy a végén én is rendeltem egyet magamnak.

Láttuk, hogy elég gyorsan megy a kiszállítás egy futárszolgálaton keresztül, a megvásárolt táska pár nap alatt kiszállításra kerül, és egy bizonyos összeg fölött ingyenes a kiszállítás. Mivel két táskát is rendeltük, bőven meghaladtuk azt a bizonyos 10.000 forintot, így ingyen kiszállították. Kicsit tartottam attól, hogy megvettem egy kissé drága táskát anélkül, hogy láttam volna élőben is, de az oldal megnyugtatott, hiszen van lehetőség arra, hogy kicseréltesd a táskát. És a webáruház még ebben is segít.

Én végül egy fekete bőr válltáskát vettem. Nem túl nagy, de nem is kicsi, a lényeges dolgaim elférnek benne, nem is szoktam őrülten nagy táskával járkálni, de azért a nagyon piciket sem szeretem, mert akkor nem fér bele minden, aminek bele kéne férnie. A barátnőm egy világosabb táskát választott ki, de mind a ketten válltáskát vettünk. Az én címemre rendeltük, mert azon a héten otthonról dolgoztam, így bármikor át tudtam venni, viszont barátnőm meg az irodában dolgozott és ő oda nem szeret rendelni magának semmit.  A táskák tényleg pár nap alatt megjöttek, csodaszépe becsomagolva, a minősége kiváló, és a színük is tökéletes. Ajánlom minden női ismerősömnek, mert ezek olyan táskák, amik nem mennek tönkre két hónap után, nem gagyi minőségűek. Mióta hordom, már páran megdicsérték. Aztán ki tudja, lehet, hogy az ismerősi körömben, vagy a családban valaki magának is vesz egyet úgy, mint mi.