Hastáncból revitalizálás

Valamilyen misztikus oknál fogva rávettem magamat, hogy beiratkozzak egy hastánc tanfolyamra, amit én eddig csak a tévében láttam. Nem tartottam magam olyan alkatúnak, akinek ez való, de a kíváncsiságom győzött, úgyhogy belekezdtem. Az első néhány alkalommal csak a hasam rezgő mozgásaival ismerkedtem, de egy idő után már a többi résztvevővel is beszélgetésbe elegyedtem. Így ismertem meg egy idősebb hölgyet, akiről kiderült az autóiparban dolgozik, és férfiakat megszégyenítően ért az autókhoz. Ez nekem pont kapóra is jött, mert valami kezdett nem klaffolni az autómmal, úgyhogy megkértem, hogy ha van egy kis ideje, nézzen rá a kocsira, mert nem tudom, hogy mi tévő legyek. Ő viccesen megjegyezte, hogy, ha valami furát észlelünk, minden esetben forduljunk szervizhez, de azért az óra után jött, hogy ránézzen. Beindítottuk a motort, felnyitottuk a motorháztetőt, gázt adtam, ő nézte, én is néztem, de én nem értettem semmit. Kérte, hogy állítsam le a motort, és menjek oda hozzá, mutatna valamit. Kérte, miután kihűlt a motor, hogy húzzam végig az ujjam néhány alkatrészen. Semmi – mondtam, mire ő rávágta, hogy bizony ez a baj, mert az ujjamnak most olajosnak kéne lennie, de olyan száraz ez a motor, mint a sivatag.

El is szégyelltem magam, hogy ennyire elhanyagoltam a karbantartást, de mivel menteni akartam a helyzetem, megkérdeztem, hogy mit ajánl. Elmosolyodott, mert érezte a győzelmét, de onnantól kezdve olyan hosszasan beszélt az autók motorjáról, hogy máig nem tudom elfelejteni. Egy ún. revitalizáló gélt ajánlott, aminek az az elsődleges funkciója, hogy a fém alkatrészek felületén egy fémkerámia réteget képez, ami nagyon hasonlít a fogkorona pótlásra. Megakadályozza a további kopást, a sérülések kialakulását, és meghosszabbítja a motor élettartamát, ami a mai árak mellett nem elhanyagolható. Ezek után már csak arra voltam kíváncsi, hogy hol lehet ilyet beszerezni, illetve, hogy mi a neve. Xado – mondta többször is, hogy biztosan megjegyezzem, és soha ne felejtsem el. Ezt a xadot pedig az olajwebshopon lehet rendelni, ami kifejezetten motorolajokkal, kenőanyagokkal foglalkozó cég. Házhoz is szállítanak, tette hozzá, aminek külön örültem, mert mostanában olyan őrület van a városban, hogy jobban szeretem, ha kihozzák, amire szükségem van.

xadoMiután minden jó tanácsot megkaptam a hölgytől, elköszöntünk azzal, hogy a legközelebbi óra után ellenőrzi a motort, hogy tettem-e az ügy érdekében, vagy sem.

Kissé letörve mentem haza, majd megnéztem a honlapot, ahol részletes információkat kaptam a revitalizáló gélről, illetve jobban utána olvastam a technológiának, és meglepődtem, hogy már mennyit fejlődött a tudomány és a vegyipar. A honlapról végül kétféle gélt, plusz új motorolajat rendeltem, hiszen anélkül nem működik ez az egész, a xadot pedig a motorolajjal kell bejuttatni a motortérbe.
Megnyugtató volt, hogy a cég 30 napos indoklás nélküli garanciát vállal minden termékére, mert számtalanszor futottam már bele abba a hibába, hogy rendeltem valamit, de nem volt jó. Ez az én fekete pontom. Ezek mellett az is feltűnt, hogy mennyi pozitív véleményt olvastam róluk, és, hogy a házhozszállításuk is gördülékeny, amit pár nap múlva én is tapasztaltam. Megérkeztek a termékek, amiket a szomszéd srác segítségével töltöttünk a tartályba, majd még aznap, miközben használtam az autót éreztem is a változást.
A következő hastánc óra után pedig, büszke fejjel invitáltam autómhoz a már említett hölgyet, hogy nézze meg. Végigcsinálta a múltkori vizsgálgatást, majd rám szegezte éles tekintetét, és csak annyit mondott, hogy látja, megjött az eszem.

Ez volt az utolsó hastánc órám, mert úgy éreztem, hogy ezt én inkább csak nézni szeretném, de űzni nem.