Hastánc swarovski ékszerekben

Aki látott már hastánc előadást az tudja, hogy nem csak a mozgásnak, hanem a ruháknak és a különböző kiegészítőknek is nagy szerepük van a látványkép megalkotásában. A ruhák ki tudják emelni a női test szépségét, és a hangsúlyt még a tökéletes alaktól nagyon messze álló testeken is oda helyezik, hogy a tánc megigézze a nézőközönséget.

Amikor elkezdtem táncolni nagy bajban voltam mind ruhák, mind ékszerek tekintetében. Korábban a hasonló ruhák még egy-egy buli alkalmával sem jöhettek szóba. Túl merészek, és mindig azt hittem, hogy az én alakomhoz nem illőek. Aztán egy ismerősöm segítségével beleástam magam a fellépő ruhák végtelen világába, ahol nem is hosszas keresgélés után sikerült megtalálni a számomra legideálisabb modelleket.

Ha lehet ilyet írni, akkor az ékszerek terén még nagyobb problémába ütköztem. Soha nem szerettem a túl feltűnő, csillogó darabokat. Nem is illenek a stílusomhoz, illetve nekem a csillogó kristályok világa már egy kicsit túllő a célon. Az ékszerek eredeti célja, hogy kiemeljék a nők szépségét, nem pedig az, hogy ragyogjanak a viselők helyett. A barátnőm ezt tudta, úgyhogy megpróbált meggyőzni, hogy menjünk el egy ékszerüzletbe, és válogassuk ki a leginkább hozzám illő darabokat. Nekem szerencsére sokkal jobb ötletem támadt, úgyhogy javasoltam, hogy inkább egy webshopban nézegessünk először prototípusokat.

Barátnőm a legnagyobb meglepetésemre a swarovski ékszerek mellett pártoskodott, és ragaszkodott hozzá, hogy mindenképpen ilyen jellegű ékszereket válasszunk nekem. Azért volt ez számomra furcsa, mert mindig is inkább keleti jellegű, inkább kézművesre hajazó, vagy makramé ékszereket tudtam a hastánchoz társítani. Nem is gondoltam volna, hogy legtöbbször, amiket a táncosokon látok, az nem színesre festett üvegcserepekből álló ékszer, hanem valódi kristály. A következő nagy meglepetés az volt, amikor kiderült, hogy rengeteg olyan gyönyörű swarovski ékszer van, ami teljesen visszaadja a keleti művészeti stílus hangulatát, érzetét. Nem is gondoltam, hogy ilyen irányba is elmozdultak a neves tervezők.

Órákig nézegettük a webshopot, majd már annyira belelkesültem, hogy szinte én könyörögtem barátnőmnek, hogy menjünk el egy üzletbe, hogy ne csak nézegethessem ezeket a gyönyörűségeket, hanem magamhoz is próbálhassam.

Nem szeretek vásárolni, főleg nem órákig nézelődni és aztán nem is venni semmit, de most egy olyan fontos döntés előtt álltam, hogy úgy éreztem megengedhetem magamnak, hogy hosszú ideig nézelődjek és válogassak kedvemre az ékszerek közt. Hát egy kicsit talán túl hosszúra is sikeredett a nézelődésem, de olyan gyönyörű és tökéletesen a fellépő ruhámhoz passzoló swarovski ékszer szettet találtam, amitől még a párom lélegzete is elállt, pedig nem rajong ő sem a csillogó csecsebecsékért.

Ezen túl biztosan nem fogom hagyni, hogy az előítéleteim határozzák meg a gondolkodásmódomat. Igyekszem minden egyes dolognak inkább hamarabb utánanézni, mint sem évekig elzárkózni egy esetleges jótól. Végül is, ez nem csak ruhákra és az ékszerekre igaz, hanem magára a hastáncra is.