Hastánc óra előtt egy jó kézmosás mindig jól esik, ha jó a szappan.

Évek óta szerettem volna elkezdeni has táncolni. Tudom nem egy olyan dologba vágtam volna a fejszémet, amit az ember csak úgy pár hét alatt megtanul és elsajátít. De ennek ellenére nekem kifejezetten ez volt az álmom. Ezért a családomtól ezt kértem karácsonyra. Gondoltam, hogy majd az ő segítségükkel tudok magamnak egy induló tőkét biztosítani, hogy legalább egy féléves képzésen részt tudjak venni. Alig vártam a karácsonyt, hogy kinyithassam az ajándékokat és megnézhessem, hogy vajon hozott-e nekem a Jézuska egy hastánc bérletet. Hozott bizony, pont úgy, ahogyan szerettem volna és vágytam rá. De a Jézuska nem csak ezt hozta. Édesanyámnak az utóbbi időben nagy mániája lett az egészséges életmód és táplálkozás és mindenből az organikus és természetes használata. Ez persze koránt sem baj. Hiszen a hosszú élet titka az, hogy nem csak a saját, hanem a környezeted egészségét is megőrizd. Ezért kell szelektíven gyűjteni a szemetet, természetes anyagokkal főzni, és persze a tisztálkodás során is a lehető legegészségesebb dolgokat használni.

natúr szappanHogy ez hogy kapcsolódik a karácsonyhoz?
Úgy, hogy mindenki kapott anyukám új kedvenc online boltjából egy adag valamilyen természetes anyagból készült, tartósítószer mentes kozmetikumot. Esetemben ez pár darab natúr szappan volt. Méghozzá mézes, körömvirágos és mentás változatban. Ami azt illeti, én nem vagyok nagy híve az ilyen túlcsorduló organikusságnak, de ezek a szappanok nagyon gusztusosak és szépek voltak. Az illatuk, pedig rendkívül jó volt. Érződött rajtuk, hogy természetes illóolajokkal illatosították őket. Tényleg ez a legjobb szó, hogy gusztusosak voltak.

Biztos ismeritek azt az érzést, amikor egy szappan annyira jól néz ki, hogy az ember szívesen beleharapna. Na, hát ez is pont ilyen volt. Azért nem haraptam bele, de minden nagyon rendben volt vele. És ezért aztán nagyon örültem is neki. Anyukám pedig hozzá tette, hogy ha akarom, akkor máris kipróbálhatom őket, hiszen most tette ki az övét a fürdőszobába. Így, több sem kellett nekem, mentem és kipróbáltam. Tényleg határozottan kellemes érzés volt. És ha belevesszük azt is, hogy tudom, hogy a kézmosás után a lefolyón leömlő szappanos víz nem károsítja a természetet, hiszen semmi extra tartósító szer nincs benne, így külön örömmel tölt el az is, hogy vigyázok a környezetemre. Már alig várom, hogy a lakásomban kibonthassam a sajátomat.