A táncverseny, és az új autógumik

Már évek óta űzöm a hastáncot, így eljutottam egy olyan szintre, hogy részt vegyek a csoportommal egy versenyen Ausztriában. Sok-sok gyakorlás kellett ahhoz, hogy beválogassanak ide, de megérte a befektetett energia. Én ezt a versenyt már egy nagy megtiszteltetésnek éreztem, ezért már majdnem egy hónappal előtte elkezdtem szervezni az utazást, ugyanis én vállaltam el ezt a feladatot. A bátyámnak van egy kisbusza, amit kölcsönkértem, így nem kell több autóval mennünk, az egyik hastáncos lány férje pedig hivatásos buszvezető, így ő vállalta, hogy hozza-viszi a csapatot.

Úgy éreztem, hogy mielőtt elutazunk, át akarom nézetni a kisbuszt, hogy minden rendben van vele, ugyanis felelősséggel tartozom a többiekért. El is vittem egy autószerelő műhelybe, ahol átvizsgálták, és mindent rendben találtak, csupán egy általános karbantartást végeztek, illetve felhívták a figyelmem arra, hogy hamarosan időszerű lenne az autógumikat lecserélni. A bátyám szerint nincs semmi bajuk a mostaniaknak, de bennem dolgozott a kisördög, és úgy döntöttem, hogy lecseréltetem őket. A biztonság mindennél fontosabb. Persze fogalmam sem volt, hogy ez manapság, hogy megy, mivel mindig a férjem intézi az ilyen műszaki ügyeket, de most be akartam bizonyítani, hogy én is meg tudom oldani. Eleinte az ismerőseimet kérdezgettem, de vagy nem értek rá, vagy nem tudtak hirtelen konkrétumot mondani, így a legegyszerűbb módszerhez folyamodtam, az internethez.

Rá is találtam erre: www.gumidiszkont.hu/nyari-gumi. Úgy éreztem, hogy megtaláltam a tökéletes autógumi üzletet, ahol az információs oldal segítségével szinte gyerekjáték kiválasztani az új gumikat. Egyrészt minden paraméter, illetve rövidítés le van írva, ami az autógumik nemzetközi jelölései, így könnyen ki lehet igazodni a nagyobb márkák leírásaiban. Miután tisztába tettem az adatokat, már nagyon gyorsan sikerült eldönteni, hogy melyik legyen. Nagy előnye a cégnek, hogy nyújtanak házhozszállítási szolgáltatást, illetve olyat, hogy egy átvevő pontra szállítják a gumikat, ahol magát a cserét is lehet kérni. Mivel ezt éreztem a legpraktikusabbnak, így ebben maradtunk a telefonon az ügyfélszolgálattal, ugyanis felhívtam őket a rendelésemmel kapcsolatban. Megerősítették, hogy egy héten belül biztosan lezajlik, és, hogy mindenképpen jelentkeznek még, amikor megérkeznek az átvevő helyre a gumik. Így is lett.

Miután elhoztam a szervizből a kisbuszt, egyenesen oda mentem, ahol szinte pillanatok alatt felrakták az új nyári gumikat, amikkel már bátran indultam neki a nagy utazásnak. Az ottani szerelők mondták, hogy az utazás előtt még mindenképpen ellenőrizzem őket, és, ha bármi elváltozást észlelek, akkor jelezzem. A gumikra egyébként teljes körű garancia van, ami a cserén kívül javítást, illetve pénzvisszafizetést is jelent. Ezek után már bátran indultunk neki a versenynek, és úgy éreztem, hogy mindent megtettem a csoport biztonságának érdekében.

Szuper hangulatban telt az a pár nap, amit ott töltöttünk, és még helyezést is elértünk, aminek tudatában buliztuk át az utolsó éjszakát. Húszéves koromban mulattam utoljára ilyen jót, de azt hiszem, hogy megérdemeltük. Néha nekünk is, ilyen idős fejjel is jár egy kis kikapcsolódás, főleg, ha megdolgoztunk érte. Ami pedig az utazás megszervezését illeti, kaptam tőle a többiektől egy nagy csokor virágot, ugyanis minden flottul ment, a kisbusz kényelmes volt, és örültek, hogy költséghatékonyan meg tudtam oldani ezt a kérdést. Felmerült, hogy a nyár folyamán szervezzünk egy nagyobb kirándulást is, amolyan tábor jelleggel, amire szintén engem akarnak felkérni a szervezésre, mert biztosak benne, hogy valami jót találok ki.